Επιμελητήριο Ηρακλείου

Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ)

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου

Σύλλογος Οικονομολόγων Ν. Ηρακλείου

ΗΡΑΚΛΕΙΟ   05 – 02- 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ

Μετά τη συνάντηση της 27ης Ιανουαρίου, μεταξύ εκπροσώπων των ανωτέρω φορέων και τη συμμετοχή επιχειρηματιών, λογιστών, οικονομολόγων, λογιστών φοροτεχνικών αποφασίστηκε  κοινή δράση με στόχο τη μη εφαρμογή  των άδικων  μέτρων με τα εξοντωτικά και απαράδεκτα πρόστιμα καθώς  και η οριστική κατάργηση του σχετικού νόμου.

Για το σκοπό αυτό θα διοργανωθούν   εκδηλώσεις  διαμαρτυρίας την Παρασκευή  07 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο, στις  οποία, μεταξύ άλλων,  καλούνται να συμμετάσχουν  οι Βουλευτές Ηρακλείου όλων των κομμάτων καθώς και ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρης  προκειμένου να ενημερωθούν με τις προτάσεις μας και να προωθήσουν τις προτεινόμενες αλλαγές, στην βάση ενός ορθολογικού και αναλογικού συστήματος που θα λαμβάνει υπόψιν τα παρακάτω.

1. Τα πρόστιμα να είναι αναλογικά με την βαρύτητα της κάθε παράβασης.
  2. Να καθοριστεί διαδικασία, που θα ελέγχεται από την φορολογική αρχή, βάσει της οποίας θα διαχωρίζεται το ανθρώπινο λάθος και η αιτιολογημένη αδυναμία, από την πρόθεση, την συνέργεια και το δόλο..

Πρόγραμμα κινητοποίησης- ενημέρωσης

-           Πέμπτη 06/02/2014 και ώρα 12,00 στα γραφεία του Ο.Ε.Ε.-ΤΑΚ Εθνικής Αντιστάσεως συνέντευξη τύπου με όλα τα Τοπικά Μέσα Επικοινωνίας για τα θέματα της κινητοποίησης .

-          Παρασκευή 07/02/2014  πρωί και ώρα 10:30 συγκέντρωση στην Πλατεία Λιονταριών  με πορεία διαμαρτυρίας και ενημέρωσης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου  στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου με ταυτόχρονη διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου.

-          Παρασκευή  07/02/2014 απόγευμα και ώρα 17:30 στην αίθουσα Καστελάκη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με την παρουσία όλων των φορέων που έχουν προσκληθεί καθώς και των βουλευτών Ηρακλείου συντονίζουμε τις προσπάθειες μας συλλογικά με τελικό στόχο την απόσυρση των επίμαχων ολέθριων διατάξεων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων

Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Σταύρος Καρτέρης, Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Μανώλης Κουμαντάκης, Πρόεδρος Εμπορικού  Συλλόγου Ηρακλείου